LichterLeven-traject

In 6 maanden weer grip op je stress en je energie.
In dit traject ga je echt tot de kern, om voor eens en altijd af te rekenen met de negatieve invloed van stress en kun je weer vanuit ontspanning
en plezier gaan leven.

Je voelt je vaak uitgeblust. Soms kost het veel moeite om je bed uit te komen, omdat je je niet uitgeslapen voelt.
Of omdat je niet blij bent met hoe je leven er nu uitziet.

Je twijfelt wel eens aan je werk of je relatie en dat geeft je een onrustig gevoel. 

Je todo-lijst is eindeloos en je gezin vraagt ook de nodige aandacht.

Je wilt eigenlijk ook nog sporten, gezond eten en met voldoening je werk uit kunnen voeren.
Misschien heb je er de (mantel-)zorg voor een kind of ouder bij.

Het wordt steeds vermoeiender om deze ballen allemaal in de lucht te houden. Je hebt het gevoel dat je wordt geleefd en zou het anders willen, maar je weet niet hoe. 

Soms ben je bang dat je in een burn-out terechtkomt, als je zo doorgaat.

Dennennaald zoom

Je hebt regelmatig last van:
✦ een opgejaagd gevoel
✦ vermoeidheid
✦ concentratieproblemen
✦ slechter slapen
✦ een ontevreden gevoel over jezelf
✦ lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, spanning in je nekspieren, buikpijn
✦ een korter lontje: je bent soms chagerijnig en je partner/kinderen zijn daar dan de dupe van. Waar je je vervolgens weer schuldig over voelt.

Je weet dat er dingen moeten veranderen, omdat je steeds verder afglijdt in deze negatieve spiraal.
Maar hoe dan?

Het liefst zou je weer wat meer RUST willen hebben. Rust in je hoofd, rust in je werk, rust in je gezin. Met een ontspannen gevoel de dag beginnen en ’s avonds tevreden je bed weer in. Genieten van wat je doet, focus hebben op je taken, lekker in je vel zitten. Je werk los kunnen laten als je thuis bent, zodat je er weer écht kunt zijn voor je gezin. Tijd en energie hebben voor je vrienden. Keuzes maken die goed zijn voor JOU. Je wilt de negatieve spiraal doorbreken en lichter door het leven kunnen gaan.

Hoe fijn zou het zijn om weer grip te krijgen op je energielevel, zodat je je dag weer goed doorkomt en met een voldaan gevoel naar bed kunt gaan ’s avonds? Om weer lekker in je vel te zitten en niet steeds weer in je oude patroon terug te vallen?

Inhoud van het traject

Het LichterLeven-traject bestaat uit 6 maanden individuele begeleiding. In een vrijblijvend intakegesprek bepalen we samen het beginpunt en de gewenste eindbestemming. In dit gesprek kunnen we ook ontdekken of we een goede match zijn. We gaan tenslotte een half jaar aan het werk samen en het is mijns inziens belangrijk dat we allebei het gevoel hebben dat er een klik is, zodat we open kunnen communiceren. Dit gesprek kan telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.

Het is een traject op maat. Ik werk met een eigen methodiek, waarbij we samen bepalen welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn en waar we naartoe werken. Het kan dus zijn dat in het ene traject het accent meer ligt op het fysieke (ontspanning, ademhaling, etc.) en in het andere meer op het mentale, emotionele of spirituele vlak. Net wat bij jou het belangrijkste aangrijpingspunt is. Tussendoor evalueren we regelmatig, om te zien of de begeleiding nog steeds goed aansluit bij jouw hulpvraag.

Onderdelen die aan bod komen in het traject:

In kaart brengen hoe je huidige situatie in elkaar steekt: waar sta je nu en waar wil je naartoe? Wat zijn de belemmeringen die je tegenkomt, je klachten, je beperkende overtuigingen, de dingen die spelen op je werk of privé?

Inzicht krijgen in jouw individuele balans. Doe je wat je kunt, of kun je wat je doet? Wat geeft jou energie? Waar loop je op leeg? Je ontvangt praktische tools om te zien hoe jouw huidige balans eruitziet en hoe je eventueel de draaglast (tijdelijk) kunt verminderen en je draagkracht weer kunt vergroten. Maar ook hoe je beter je grenzen stelt en keuzes kunt maken vanuit jouw wensen en behoeften.

Uitleg over de werking van het brein, zodat je begrijpt waarom je steeds weer terugvalt in je oude, niet helpende, patronen en zodat je weet wat je hieraan kunt doen.

Lichaamsbewustzijn: vaak wil je weg bij het gevoel in je lijf, als er onaangename sensaties aanwezig zijn. Of als er vervelende emoties zijn. Je wordt dan een ‘wandelend hoofd’, waarmee je steeds verder van jezelf af komt te staan. We doen oefeningen om het lichaamsbewustzijn weer aan te spreken, zodat je leert hoe je kunt voelen waar je behoefte aan hebt.

Leven vanuit je hart: waarom doe je wat je doet? We gaan onderzoeken waar je kernwaarden liggen, wat er écht toe doet. Op alle vlakken in het leven willen we graag doen waar we plezier in hebben, wat ons voldoening geeft. Zo ontdek je ook de energiegevers en -vreters en ga je keuzes maken die beter bij je passen.

Tijdens het traject krijg je praktische tips en oefeningen mee voor thuis. Dit zijn bijvoorbeeld audiobestanden, video’s of pdf’s met informatie. Je ontvangt ze rechtstreeks via de mail of op papier, dus je hoeft nergens voor in te loggen o.i.d. En je kunt er dus ook onbeperkt gebruik van blijven maken!

We plannen 8 live sessies in (van ongeveer 1 uur), die we verspreiden over 6 maanden. Op deze manier heb je ook voldoende tijd tussen de sessies om aan de slag te kunnen met de adviezen en inzichten. Een veranderproces heeft vaak tijd nodig en dit traject biedt voldoende ruimte om daadwerkelijk stappen te maken in het verbeteren van jouw energie en stressmanagement. 

De sessies kunnen bij mij in de praktijk, online (via Zoom) of bij jou thuis plaatsvinden (max. reisafstand 25 min.), net wat jij het prettigst vindt en wat het meest geschikt is voor jouw coachvraag. Dit kunnen we samen bepalen tijdens de telefonische kennismaking.

Omdat je bezig gaat met persoonlijke ontwikkeling en je er waarschijnlijk achter gaat komen dat je veranderingen te maken hebt in bijvoorbeeld je grenshantering, kan ik me voorstellen dat je tussen de live-sessies door soms vragen hebt, of twijfelt of je goed bezig bent. Natuurlijk kun je dan bij me terecht! Ik ben er deze 6 maanden voor jou, zodat jij het optimale resultaat kunt behalen. Op werkdagen kun je me altijd een bericht sturen via mail of whatsapp, zodat je snel duidelijkheid hebt en met een goed gevoel weer verder kunt.

Het LichterLeven-traject

Kort samengevat:

8 live sessies van ongeveer een uur

6 maanden ondersteuning via mail/whatsapp

Praktische tips en oefeningen voor thuis

Jouw investering

Het is belangrijk dat je weet dat je naast geld, vooral in tijd en ruimte wilt investeren in dit traject. Je zet een stap om definitief af te rekenen met een leven waarin je wordt geleefd. Super! Maar dat gaat niet vanzelf, dat kost tijd en energie. Om het maximale resultaat van dit traject te kunnen behalen, wil je tussen onze sessies door toepassen wat je geleerd hebt en ervaring opdoen met bepaalde opdrachten. Uiteindelijk heb je dan een investering gedaan die zich de rest van je leven terugverdient, omdat je een grote verscheidenheid aan tools in handen hebt en precies weet waar jouw valkuilen liggen en hoe je deze kunt omzeilen. Daardoor kun je, ook als het leven even tegen zit, er zelf voor zorgen dat jouw stress goed te hanteren is en blijf je sterk en krachtig.

Deelname aan het LichterLeven-traject bedraagt 1197 euro (incl. btw). Je kunt dit bedrag eventueel ook in 6 termijnen van 217 euro (incl. btw) betalen (je betaalt dan in totaal 1302 euro)

“Wat ik het meest uniek vond aan de coaching van Debby was dat ik me altijd heel veilig heb gevoeld en dat haar aanpak als heel compleet voelt. Doordat ze allerlei verschillende technieken toepast, sloot het heel mooi aan op mijn hulpvraag. En niet dat je alleen maar aan het praten bent en niet echt verder komt, wat ik wel bij een psycholoog heb ervaren. Het voelt praktischer en daardoor ook doelgerichter. Daarnaast mag je ook tussen je sessies door met haar contact opnemen als je ergens mee zit. Dat geeft een heel fijn gevoel; dat als het niet gaat je niet alleen staat, maar Debby je weer op een concrete manier op weg helpt.” [E. 33 jaar]
Debby boom zoomup

Waarom Debby?

Door mijn unieke achtergrond als ergotherapeut, coach én holistisch therapeut en mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met stress, vermoeidheid en pijn, heb ik op zorgvuldige wijze dit effectieve traject kunnen samenstellen. Het is niet alleen praten, het is ook dóen en ervaren. Het gaat om hoofd, lijf én hart. Het is allesomvattend, van de oppervlakte tot de diepste kern. Dat brengt jou het resultaat dat je wilt: een lichter leven vol energie!

Na deze zes maanden:

✦ Wéét je niet alleen wat je anders moet doen, maar dóe je het ook, waardoor je weer grip hebt op je stress en je vermoeidheid.
✦ Snap je waarom je steeds terugvalt in je oude, tegenwerkende patronen en weet je wat je kunt doen om dit te voorkomen.
✦ Herken je je lichaamssignalen, waardoor je hier op het juiste moment op in kunt spelen en voorkomt dat je jezelf steeds overbelast
✦ Ken je praktische tools, technieken en methoden die je toe kunt passen in jouw werk- en/of privésituatie, waardoor je minder snel overprikkeld raakt en met meer energie de dag doorkomt.
✦ Voel jij je weer lichter en meer ontspannen, waardoor je leven ‘makkelijker’ voelt en je weer meer kunt genieten.