Debby Rijnbeek

Holistisch ergotherapeut,
coach en trainer

Mijn missie is om mensen te horen en te zien voor wie ze zijn. Door te luisteren met een open mind en op een warme, betrokken manier het gesprek aan te gaan en je dingen te laten ervaren, help ik je om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Op die manier krijg je weer grip op je energie, voel je je weer wat lichter en kun je weer voluit gaan leven.

Jarenlang werkte ik in een revalidatiecentrum, als ergotherapeut. Ik behandelde mensen die ernstige pijn- en/of vermoeidheidsklachten hadden en als gevolg daarvan niet meer konden werken of voor hun gezin konden zorgen. Heel vaak zaten deze mensen al tijden in de medische molen, zonder het gevoel te hebben dat ze écht gehoord werden. Ook zag ik dat het klachtenbeeld vaak een opeenstapeling was van jarenlange overbelasting. Dit ging me aan het hart. Ik wilde iets kunnen doen om mensen in te laten zien hoe ze hun leven anders vorm kunnen geven, waardoor ze zich weer beter gaan voelen. En vooral wilde ik luisteren naar hún verhaal. 

In mijn visie hoeft niemand vast te blijven zitten in een leven vol ontevredenheid en stress. Iedereen kan leren hoe je het tij kan keren.
Dat heb ik zelf ook ondervonden.

De stap naar het zelfstandig ondernemerschap kwam namelijk niet zomaar uit de lucht vallen.

Het was een logische keuze, nadat ik zelf een tijdje niet lekker in mijn vel zat. Ik had een gezin met 2 jonge kinderen, een hectische baan in het revalidatiecentrum, een rijk sociaal leven, zorgen om mijn ouders. Ik ging sporten, deed extra opleidingen en cursussen. Het was nogal veel. Ondanks dat ik mijn cliënten leerde goed naar hun lichaam te luisteren, zette ik zelf op dat moment gewoon door, terwijl er verschillende alarmbellen af gingen. Ik vond dat ik het allemaal maar aan moest kunnen, ik had toch alles goed voor elkaar?

Maar ik werd regelmatig ziek, ik was niet vaak meer mijn bruisende, vrolijke zelf. Een deskundige vertelde me dat ik ‘langdurige roofbouw’ op mezelf had gepleegd. Eigenlijk wist ik dat al lang, maar ik voelde me een aansteller. Ik had een aantal maanden nodig om tot mezelf te komen. Leerde ‘voelen’ en beter omgaan met emoties. Leerde mijn grenzen kennen en duidelijker communiceren over wat ik wel en niet wilde. Zodoende startte ik mijn eigen praktijk en zegde ik kort daarna mijn vaste baan op.

Debby binnen

Sindsdien leef ik veel intuïtiever en doe ik vooral waar mijn hart blij van wordt.

Een leven lang leren
Om mezelf te ontwikkelen doe ik graag allerlei vervolgopleidingen. Zo volgde ik een heel aantal cursussen op het gebied van gesprekstechnieken, lichaamsgerichte therapie, stressmanagement, intuïtieve coaching en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
Tevens heb ik een intensieve, 2-jarige opleiding tot Holistisch Therapeut afgerond, waarmee ik een scala aan holistische methodieken en vaardigheden heb toe kunnen voegen aan mijn ‘gereedschapskist’. Zo help ik in mijn praktijk dagelijks mensen op mijn unieke manier, helemaal afgestemd op wat die specifieke persoon nodig heeft. En volledig in verbinding met mijn intuïtie.
Ik geef cursussen aan andere therapeuten en coaches over Motiverende Gespreksvoering en Oplossingsgerichte gesprekstechnieken.

Waar ik blij van word
Het meest blij word ik van een gesprek van hart tot hart. En van wandelen in het bos met mijn lieve labrador Guy. En van koken en kletsen met Ken, mijn partner. En van dollen en gek doen met mijn zoon (18) en dochter (16). Ik hou van heel veel uiteenlopende dingen. Van lezen en verhalen schrijven, van harp spelen en klankschalen. Van festivals met vriendinnen en lekker op de bank met een spannende serie. Van yoga en zwemmen en krachttraining en kamperen en vuur maken. Van de puurste chocolade, van allerlei soorten thee (maar niet van koffie!), van zelfgemaakte pizza en bergen groenten.
Mensen om mij heen zeggen dat ik vrolijk, gedreven, creatief, praktisch en nuchter ben en dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelen. En dat ik een positieve kijk op het leven heb, met een open mind en een spiritueel randje.

Ik leef het leven voluit en dat gun ik jou ook!

Met mij werken kan op de volgende drie manieren:

Proefsessie

Een eenmalige proefsessie om te ervaren hoe jij stress kunt verminderen en je energie kunt verbeteren.

Kickstart je energie

Op zoek naar een doorbraak in de manier waarop jij met stress omgaat? In dit krachtige traject ontdek jij in 2 maanden wat er nodig is voor meer ontspanning en energie in je leven en hoe je dit daadwerkelijk kunt gaan toepassen.

Lichter Leven Traject

In 6 maanden weer grip op je stress en je energie. In dit traject ga je echt tot de kern, om voor eens en altijd af te rekenen met de negatieve invloed van stress en kun je leven weer vanuit ontspanning en plezier gaan leven.
(MEEST GEKOZEN)