Cursussen

Debby Rijnbeek Coaching en Training biedt cursussen aan aan zorgprofessionals die werken met mensen met een chronische aandoening.

Mensen met een chronische aandoening staan voor de vraag hoe te leven met hun klachten en beperkingen.

Vaak zien zij zich genoodzaakt veranderingen te overwegen: een andere dagindeling i.v.m. verminderde belastbaarheid, overwegingen voor ander werk of helemaal geen werk meer, een ander eet- of beweegpatroon, accepteren van hulp of hulpmiddelen, aanpassingen in huis of zelfs verhuizen en een nieuwe invulling te geven aan het leven in bijvoorbeeld een verzorgingshuis.

Dit veranderproces is vraagt veel van de cliënt en soms ook van de zorgprofessional, omdat veranderen nu eenmaal niet makkelijk is.

Debby boom zoomup

Debby Rijnbeek Coaching en Training

helpt zorgprofessionals om op een evidence based manier hun cliënten en diens naaste(n) te begeleiden bij het veranderproces in het leven met een chronische aandoening of beperking.

Algemene informatie:

Doelgroep:
(Para-)medici, gedragswetenschappers, maatschappelijk werkenden, verpleegkundigen met een vooropleiding van tenminste hbo-niveau en enige jaren ervaring in de praktijk.

Kenmerk cursussen:
Praktijkgericht, evidence based, kennis én vaardigheden, uitgaande van actuele casuïstiek van de deelnemers.

Kwaliteit cursussen:
Debby Rijnbeek is een ergotherapeut met veel werkervaring, alsook ervaring in het geven van workshops en cursussen. Daarnaast heeft zij lesgegeven aan studenten ergotherapie op de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Zij is geregistreerd in het CRKBO. Elke cursus wordt schriftelijk geëvalueerd door deelnemers. Voor een aantal van de cursussen wordt accreditatie aangevraagd (zie bij de cursusbeschrijving).

CRKBO docent

De cursussen worden zowel via ErgoAcademie (Ergotherapie Nederland) gegeven, als incompany.

ErgoAcademie

Zowel individueel als in teamverband kun je je op de website van ErgoAcademie opgeven. De cursussen vinden plaats bij Ergotherapie Nederland in Utrecht.

Op dit moment worden er twee cursussen aangeboden:

Basiscompetenties Motiverende Gespreksvoering
Voor meer informatie, klik hier.

Progressie bereiken vanuit de sterke kanten van je cliënt
Voor meer informatie, klik hier.

Incompany

Met je (multidisciplinaire) team aan de slag? Kies dan voor een incompany cursus, op jullie eigen locatie! Hieronder vind je het aanbod. De scholing kan altijd op maat gemaakt worden voor jouw organisatie. Een incompany cursus is goedkoper, kan op maat gemaakt worden en is ook bewezen effectiever! Neem gerust contact op om jullie scholingsvraag te bespreken.

Basiscompetenties Motiverende Gespreksvoering
Duur: 2 dagen. Klik hier voor een beschrijving van de cursus.

Oplossingsgerichte gespreksvoering. Stap voor stap progressie bereiken vanuit de sterke kanten van je client.
Duur: 2 dagen. Klik hier voor een beschrijving van de cursus.

Wil je een cursus op maat voor je team? Neem dan contact op via het contactformulier.